BellyDance

buikdansclub

Docent
Gabi Lodewijk

Lestijden
woensdag : 19.30-20:30 uur

Zaterdag: 10.30-11:30

Leeftijd
Van 18 tot 99 jaar

Voor wie?
Alle vrouwen die graag op een leuke manier willen bewegen. Buikdansen is een dansvorm die afkomstig is uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.  Bij buikdansen lijkt het vaak dat lichaamsdelen afzonderlijk van elkaar bewegen.

Bij deze dans gebruik je de spiergroepen geïsoleerd, zo moet je bepaalde spieren leren aanspannen om anderen juist te ontspannen. Je hele lichaam wordt uitgenodigd te bewegen waarbij je gaat voelen waar jouw kracht ligt. De nadruk van de bewegingen liggen op de heupen en het bekkengebied: het centrum van het vrouwelijke lichaam.  Velen denken dat de buikdans een erotische dans is. Dat is niet zo raar, want dit beeld wordt beïnvloedt door jonge, blote danseressen die we op vakantie zien of Shakira met haar strakke lijf.

Om te kunnen buikdansen hoef je gelukkig niet jong, strak en sexy te zijn. Iedereen kan leren buikdansen, ik heb zelfs een aantal vrouwen van 50 jaar en ouder in mijn lessen!

De lessen
We dansen tijdens de lessen op verschillende soorten muziek, van vrolijke Afrikaanse tribal-muziek, salsamuziek tot klassieke muziek van Vivaldi.  De lessen zijn ongedwongen en het is vooral gezellig om te doen.

Tijdens de lessen werken we ook aan het steviger en soepeler maken van de spieren. Doordat je al je spieren leert gebruiken verbetert je lichaamshouding en je bovenlijf krijgt meer vorm. En ook niet onbelangrijk: je krijgt meer zelfvertrouwen.

Bijdrage
Proefles gratis
€ 35,- per maand met mogelijkheid om 2 lessen per week te volgen.

Je kunt gemiste lessen altijd inhalen. Inschrijving is gratis en per 3 maanden opzegbaar.

Aanmelden
Gabi Lodewijk: 06–20097717