Wat is buikdansen?

Buikdansen
Buikdansen is een dansvorm die afkomstig is uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.  Bij buikdansen lijkt het vaak dat lichaamsdelen afzonderlijk van elkaar bewegen.

Bij deze dans gebruik je de spiergroepen geïsoleerd, zo moet je bepaalde spieren leren aanspannen om anderen juist te ontspannen. Je hele lichaam wordt uitgenodigd te bewegen waarbij je gaat voelen waar jouw kracht ligt. De nadruk van de bewegingen liggen op de heupen en het bekkengebied: het centrum van het vrouwelijke lichaam.  Velen denken dat de buikdans een erotische dans is. Dat is niet zo raar, want dit beeld wordt beïnvloedt door jonge, blote danseressen die we op vakantie zien of Shakira met haar strakke lijf.

Om te kunnen buikdansen hoef je gelukkig niet jong, strak en sexy te zijn. Iedereen kan leren buikdansen, ik heb zelfs vrouwen van 70 jaar en ouder in mijn lessen!

We dansen tijdens de lessen op verschillende soorten muziek, van vrolijke Afrikaanse tribal-muziek, salsamuziek tot klassieke muziek van Vivaldi.  De lessen zijn ongedwongen en het is vooral gezellig om te doen.

Tijdens de lessen werken we ook aan het steviger en soepeler maken van de spieren. Doordat je al je spieren leert gebruiken verbetert je lichaamshouding en je bovenlijf krijgt meer vorm. En ook niet onbelangrijk: je krijgt meer zelfvertrouwen.

Lijkt buikdansen je leuk om te doen, maar wil je liever rustiger aan beginnen? Dan kun je ook de BellyDance Care lessen volgen. Als je al meer ervaren bent is de BellyDance Fit een leuke cursus voor jou.

Buikdansen is geschikt voor vrouwen die:
• Van dansen houden, en graag iets nieuws willen proberen.
• Hun spieren soepeler en leniger willen maken.
• Op leuke en spontane wijze hun lichaamshouding willen verbeteren.
• Hun lichaam beter willen leren kennen.
• Willen leren om zichzelf te presenteren.

Op zoek zijn naar een supergezellige club in het Gooi!

20140510_205006En af en toe een feestje!